Spirit Mama Blog

Brief van je kindje

Lieve mama,

 

Dankjewel dat je mijn mama bent. 

Dat je er altijd voor me bent.

Dat je me in je buik hebt gedragen.

Dat je toen al zo goed voor me zorgde.

Ik voelde hoe je je buik streelde.

Hoe we contact maakten.

Jouw hand tegen mijn voetje als ik zachtjes schopte.

Dankjewel dat je me met al je liefde en kracht op deze wereld hebt gezet.

Dat je vanaf dat moment met al je liefde voor mij zorgt.

Dankjewel dat je me hebt gevoed.


Herken je die stem?

“Dat kan ik toch niet”

“Wie ziet er nou op mij te wachten”

“Ik doe het nooit goed genoeg”

“Ze zullen me vast uitlachen”

De stem die je vaak vertelt dat je iets niet kunt. Die je onzeker maakt en je angst aanpraat. Die ervoor zorgt dat je toch een andere beslissing neemt dan wat je hart je ingeeft. De stem die vaak overheerst. Die zo duidelijk aanwezig is, maar waar we ook zo vaak tegen vechten.


7 eenvoudige tips om jouw leven bewuster te leven 

Hoe vaak doe je de dingen die je doet écht bewust? Hoe vaak sta je even stil bij wat je doet, of wat je zegt?

 

Vaak rennen we door onze dag zonder even een moment stil te staan. Om ons echt even heel bewust te worden van wat we doen, en hoe we het doen.

 

Want zo is de maatschappij, zo zijn we het gewend. Maar hoe fijn zou het zijn om iets meer stil te staan bij de dingen die we doen? Ook de kleine dingen, misschien wel juíst de kleine dingen? In dit blog geef ik je 7 tips om jouw leven bewuster te leven.

Waar ben jij dankbaar voor?

Sinds een jaar of twee heb ik een dankbaarheidsapp op mijn telefoon. Een paar keer per dag krijg ik een reminder om even stil te staan bij dingen waar ik dankbaar voor ben. 

 

Van die kleine, dagelijkse dingen, waar je snel aan voorbij gaat, juist omdat ze er zo vaak zijn. Door er even aandacht voor te hebben, ga je ze  niet als vanzelfsprekend zien. Het zorgt ervoor dat je meer geniet van de dingen die in jouw leven aanwezig zijn of gebeuren. 

 

Een paar keer per dag sta ik dus heel bewust even stil om te voelen waar ik dankbaar voor ben. En de lijst is enorm! Ik zal je een paar voorbeelden geven.

Kennismaken

5 redenen om vaker een compliment te geven

Vorige week liep ik in de stad. Een vrouw die me passeerde bekeek me aandachtig, stopte even en zei dat ik er prachtig uitzag in mijn jurk. Mijn hart begon te stralen. Het is zo fijn om een compliment te ontvangen!

Je zal zien dat het niet alleen de ander goed doet, maar ook jezelf! In mijn blog geef ik je 5 redenen om vaker een compliment te geven.

Wat heb jij nu nodig?

Stel je jezelf deze vraag wel eens? Op momenten dat je druk bent, jezelf weer eens voorbij loopt of van alles moet van jezelf.

Het is zo gewoon, en ook zo makkelijk om altijd maar door te gaan, met alles wat we te doen hebben. In onze drukke levens zijn we altijd maar bezig. En willen we het ook nog eens allemaal goed doen.